Door extra zandplateaus toch plek voor strandhuisjes op Walcheren

Op de Walcherse stranden worden extra zandplateaus aangelegd zodat toch alle strandhuisjes en - cabines geplaatst kunnen worden voor de zomer. Dat meldt de Stichting Strandexploitatie Veere (SSV) op haar website. Door de stormen van de afgelopen tijd zijn grote stukken strand weggespoeld, waardoor op sommige plekken te weinig ruimte is voor huisjes en cabines.

Slaapstrandhuisjes op het strand bij Dishoek (foto: Omroep Zeeland)

Door de extra zandplateaus kunnen alle huisjes en cabines geplaatst worden, maar niet overal op de gebruikelijke plek. Dat is bijvoorbeeld zo op een deel van het strand ten zuiden van Westkapelle. En voor de mindervalide cabines bij Zoutelande wordt nog een oplossing gezocht voor dit seizoen. Volgens de SSV is de boulevard van Zoutelande een stukje verderop een optie. Op de website van de SSV is precies te zien hoe de wijzigingen eruit zien.

Volgens de SSV betekent het aanleggen van zandplateaus niet dat alle problemen voorbij zijn. Want er blijft een zandtekort waardoor het strand op sommige plekken nog steeds onbereikbaar is of slecht bereikbaar. En dat heeft dan weer gevolgen voor de veiligheid op het strand omdat hulpdiensten stukken strand niet kunnen bereiken bij hoog water.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Strandhuisjes strandcabines SSV zandplateaus
Deel dit artikel:

Reageren