Zwinstedenloop afgelast vanwege coronavirus

De hardloopwedstrijd Zwinstedenloop gaat zondag in Sluis niet door. Het evenement is afgelast vanwege het coronavirus. Dat is donderdagmiddag besloten. Aan het evenement zouden meer dan duizend atleten meedoen.

Beeld uit Zwinstedenloop 2017 (foto: Omroep Zeeland)

De organisatie laat via het volgende via haar website weten. "Eerder op de dag heeft de gemeente Knokke-Heist bij burgemeestersbesluit alle in- en outdoor evenementen verboden. We zien om ons heen meerdere evenementen afgelast worden en landelijk wordt in Nederland ook aanbevolen evenementen komende periode af te gelasten. Als organisatie van de Zwinstedenloop volgen wij die adviezen op en hebben besloten om de Zwinstedenloop niet door te laten gaan."

De Zwinstedenloop wordt op Nederlands en Belgisch grondgebied gelopen: onder meer door de gemeenten Knokke-Heist en Damme in België. Eerder vandaag besloot de gemeente Knokke-Heist al dat alle sportieve en culturele evenementen in de gemeente niet doorgaan vanwege het coronavirus.

Een wijs besluit. Het is maar een sportevenement.

De verwachting is dat de Zwinstedenloop dit jaar niet meer gehouden wordt, zegt voorzitter Angelo Grahame van de organisatie.

Wielrennen

Ook het wielercriterium Ronde van Oud-Vossemeer gaat zaterdag niet door, meldt de organisatie. De wedstrijd geldt als traditionele opening van het wielerseizoen in Zeeland. Aan het evenement zouden bijna 250 renners meedoen

Deel dit artikel:

Reageren