Emergis sluit poliklinieken

Emergis in Kloetinge, de instelling voor geestelijke gezondheidszorg, neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Alle poliklinieken en werk-/leerbedrijven van Emergis in Zeeland worden per direct gesloten. Het gaat om vijftien tot twintig locaties, verspreid over de hele regio. Het is een van de maatregelen die Emergis neemt.

"We willen als instelling onze verantwoordelijkheid nemen. Wij willen niet bijdragen aan een verdere verspreiding van het coronavirus", zegt bestuurder Gerco Blok van de instelling in Kloetinge.

Ook worden bezoeken aan huis worden beperkt. Het gaat om de periode tot en met 31 maart, in lijn met het advies van de overheid. In de week van 31 maart wordt bekeken of de maatregelen moeten blijven bestaan of afgebouwd kunnen worden.

Emergis wil benadrukken dat de maatregelen geen gevolgen hebben voor de intensieve zorg aan huis en de crisisdienst . Ook blijven de woon- en opvanglocaties en het psychiatrisch ziekenhuis open.

Prioriteit

"Onze prioriteit ligt bij het beschermen van cliënten, bewoners en collega's. Daarnaast willen we de essentiële zorg, opvang en veiligheid in stand houden", aldus Blok.

Emergis verwacht dat de maatregelen betrekking hebben op ongeveer 3.500 cliënten, die de komende periode geen fysiek contact hebben met hun behandelaar tenzij het echt niet anders kan.

Meer over dit onderwerp:
Emergis Kloetinge corona
Deel dit artikel:

Reageren