Kerkklokken luiden voor hoop in bizarre tijd

In Kruiningen gonsden de klokken van de protestanse Johanneskerk woensdagavond een kwartier lang door het dorp. Dominee Leen de Ronde besloot met zijn kerk gehoor te geven aan de oproep van de Raad van Kerken om massaal de klokken te luiden voor een boodschap van hoop en troost aan iedereen die te maken heeft met het coronavirus.

Vanaf 19.00 uur was de dominee aanwezig bij zijn kerk. Veel werk moest er niet meer gebeuren. "De klokken worden vanaf een afstandje 'bestuurd'." Heel de gemeente Reimerswaal gaf gehoor aan de oproep. De kerken mét klokken lieten van zich horen. "Omdat we het allemaal belangrijk vinden om een signaal te geven naar de samenleving toe. Een signaal van medeleven, verbondenheid en bemoediging."

Ook de kerk is getroffen door het virus. "Hoewel het in onze gemeente nog niet speelt, zijn we op alles voorbereid. Aanstaande zondag gaan de diensten niet door, maar kunnen mensen via het internet meekijken."

Ook elders in Zeeland

Niet alleen in Kruiningen waren de kerkklokken te horen. Ook bijvoorbeeld in Kats werden de klokken, nog met de hand, geluid. In Middelburg lieten de klokken van de Lange Jan van zich horen.

Het is de bedoeling dat de kerkklokken ook op woensdag 25 maart en 1 april worden geluid.

In Kruiningen gonsden de klokken van de protestanse Johanneskerk (foto: Omroep Zeeland)

Meer over dit onderwerp:
Kruiningen coronavirus kerkklokken
Deel dit artikel:

Reageren