Mogelijk extra financiële steun provincie aan Zeeuwse bedrijfsleven

Provinciehuis door de takken heen - archieffoto
Provinciehuis door de takken heen - archieffoto © Omroep Zeeland
De provincie gaat sowieso Zeeuwse ondernemers helpen door hen zo snel en goed mogelijk te informeren over alle regelingen die er zijn voor bedrijven en ZZP'ers. Maar de provincie onderzoekt ook of er vanuit de investeringsagenda middelen vrijgemaakt kunnen worden voor financiële steun.

Vouchers

Verder kunnen ondernemers de komende drie maanden bij Impuls Zeeland een voucher aanvragen waarin een deel van de kosten voor het inhuren van een (financieel) adviseur worden vergoed. Normaal worden vouchers van Zeeland Financial Matching alleen ingezet voor innovatieve bedrijven, maar deze eis komt komende maanden te vervallen.
Ondernemers die gebruik maken van het Zeeuws Participatiefonds en InnoGo! krijgen uitstel van aflossing en/of rente voor een aantal maanden. Daarnaast inventariseert Impuls wat de mogelijkheden zijn binnen de andere financieringsvormen.

'Ook na de crisis op de been'

"Alle bestuurders in Zeeland die betrokken zijn bij de ondernemers overleggen vrijwel dagelijks met elkaar om te kijken hoe we hen kunnen helpen", zegt gedeputeerde Jo-Annes de Bat over de maatregelen voor Zeeuwse ondernemers. "Samen proberen ervoor te zorgen dat Zeeland niet alleen tijdens, maar ook na de crisis op de been blijft."