Grens België gesloten voor niet noodzakelijke bezoeken, politie voert controles uit

Controle aan de grens bij Kapellebrug
Controle aan de grens bij Kapellebrug © Henk Drenth
De Crem meldt dat in het bijzonder toeristisch verkeer naar België verboden is. "Elke overtreding zal strikt wordt gesanctioneerd." In België geldt een reis- en samenscholingsverbod. Belgen mogen alleen met legitieme redenen naar buiten.
Nederlanders die in België werken, mogen wel met een speciale verklaring van de werkgever door het land reizen. Dat geldt ook voor Nederlanders die om medische redenen de grens over moeten.

'Verschillen respecteren'

Voorzitter Lonink van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) vraagt om de verschillen in aanpak tussen Nederland en België te respecteren. "We zijn er aan gewend dat er geen grenscontroles meer zijn, maar nu ervaren we wel ineens die belemmeringen."
© Omroep Zeeland
Lonink zegt dat er verschillende manieren zijn om de crisis te bestrijden en dat landen andere keuzes maken. "Wij moeten samen de crisis bestrijden maar vragen van iedereen begrip en respect voor het verschil in regels. Iedereen doet zijn best om deze crisis op een zo goed mogelijke manier het hoofd te bieden."
Eerder vandaag waarschuwde de Belgische politie Nederlanders al niet naar het land te komen om te profiteren van de lage brandstofprijzen. Gedreigd werd met boetes van maar liefst 4.000 euro.

Lees ook: