Ziekenhuispatiënten mogen geen bezoekers meer ontvangen

Het is vanaf zaterdag niet meer mogelijk patiënten in het ziekenhuis te bezoeken. Dat ingrijpende besluit nemen de ziekenhuizen van ZorgSaam in Terneuzen en het Adrz in Goes samen. De ziekenhuizen willen zo verdere verspreiding van het coronavirus onder personeel en patiënten voorkomen.

(foto: Omroep Zeeland)

De ziekenhuizen geven aan dat het voor patiënten en bezoekers een vervelende maatregel is, maar dat de veiligheid van patiënten en medewerkers voor alles gaan.

Adrz en ZorgSaam hebben enkele uitzonderingen gemaakt. Patiënten die stervende zijn mogen wel bezoek krijgen en iemand die naar de spoedeisende hulp in Goes of Terneuzen moet, mag een begeleider meenemen. Daarnaast mag een vrouw die moet bevallen door haar partner worden bijgestaan en kinderen tot 17 jaar mogen wel ouders op bezoek krijgen.

Tent bij Adrz

Bij ziekenhuis Adrz wordt zaterdag begonnen met het opbouwen van een tent. In die tent kunnen mensen spullen afgeven voor familieleden, kennissen of geliefden die in het ziekenhuis liggen. Het is nog niet duidelijk wanneer de tent gebruikt kan worden. Verder is het ziekenhuis van plan om mensen die niet over een smartphone beschikken een iPad te geven, zodat ze kunnen communiceren met hun geliefde.

In Zeeland zijn vijftig personen positief getest op het coronavirus. Van die vijftig patiënten liggen er zeven op de intensive care: Adrz behandelt vier patiënten, ZorgSaam drie.

Woordvoerder Mirjam van Zuilen over de maatregelen in het Adrz

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
ziekenhuizen stoppen bezoekuren
Deel dit artikel:

Reageren