'Je kan je energie niet kwijt en dat is voor alle sporters moeilijk'

Ook voor amateurvoetballers is het wennen in tijden van de coronacrisis. Van drie trainingen en een wedstrijd per week naar helemaal niets. "Je kan je energie niet kwijt en dat is best moeilijk dealen, maar gezondheid staat voorop", zegt Remon de Vlieger van derdedivisionist GOES.

De Vlieger houdt zich fit door te hardlopen. "Het is niet mijn favoriete bezigheid, hoor. Maar nu het zonnetje schijnt, zie ik er geen probleem in om alleen een rondje te gaan hardlopen".

Ook doet De Vlieger krachtoefeningen om fit te blijven. De middenvelder trok zaterdagochtend zijn trainingspak aan en was te vinden op het Badstrand in zijn woonplaats Vlissingen. "Ik heb ook een bal meegenomen om het balgevoel niet kwijt te raken. Ik heb nu twee weken geen bal aangeraakt."

Spelers uitgedaagd

De Vlieger heeft van zijn nieuwe trainer Michel Leonhart een schema meegekregen om de komende periode fit te blijven. "Hij heeft de spelers ook uitgedaagd via een soort challenge. Spelers kunnen zichzelf filmen als ze een trucje doen. Ik heb een balletje hooggehouden, zittend op kantoor. De winnaar kan dan een prijsje verdienen. Op deze manier probeert ook de trainer om te gaan met deze situatie."

Deel dit artikel:

Reageren