GGD wil dat toeristen geweerd worden

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan wil Directeur Publieke Gezondheid van de GGD Zeeland en de Veiligheidsregio Zeeland Joke Gaemers dat het Rijk toeristen verbiedt om naar Nederland te reizen. De GGD en VRZ voeren hierover overleg met Den Haag. Komende week moet daar duidelijkheid over komen.

De GGD wil dat Nederland toeristen gaat weren bij de grens (foto: Omroep Zeeland)

In tegenstelling tot België geldt in Nederland geen in- en uitreisverbod voor zowel Nederlanders als buitenlanders. Daarom kan er niet handhavend worden opgetreden tegen bijvoorbeeld Belgen die een dagje naar Zeeland komen. Gaemers doet een beroep op het gezond verstand van buitenlandse toeristen. "Het is niet goed om veel toeristen in Zeeland, of in Nederland, te hebben."

Verder roept Gaemers Zeeuwen op om zich aan de adviezen te houden. Vooral het minimaal anderhalve meter afstand houden wordt niet opgevolgd. Gaemers benadrukt dat dat belangrijk is. "Wij zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het virus. Daarom roep ik mensen op om die afstand te bewaren. Ik snap dat iedereen met het mooie weer naar buiten wil. Dat kan, maar houd je aan de adviezen."

NL Alert

De overheid riep vanmorgen in een NL-Alert iedereen op om anderhalve meter afstand te houden van elkaar en bij griep- of verkoudheidsklachten thuis te blijven.

Meer over dit onderwerp:
GGD Zeeland corona Joke Gaemers
Deel dit artikel:

Reageren