Omdat kraamvisite niet mag, biedt raamvisite uitkomst bij de pasgeboren Liz in Hoofdplaat

Kelly Coppoolse uit Hoofdplaat is moeder geworden van de pasgeboren Liz, maar vanwege corona mag zijn geen kraambezoek ontvangen. Daar heeft kraamverzorger Connie van den Broeke een oplossing voor bedacht, namelijk raamvisite. Iedereen kan de kleine dan bewonderen door het raam.

In de tuin van Kelly Coppoolse staat een tafel met beschuit met muisjes en hangen roze vlaggetjes. Achter het grote tuinraam staat Kelly met Liz die ligt te slapen in haar baby box. "Ik vind dit wel een goede oplossing want op deze manier kunnen we de baby toch nog in het echt zien", vertelt Dieuwertje Schout die als eerste komt kijken.

Harder praten

De bezoekers moeten wel harder praten omdat er tussenbeide een raam zit en ze kunnen de baby niet vasthouden. "Dat maakt de ervaring heel onpersoonlijk, maar het is de enige manier om als moeder je kindje echt te laten zien aan de buitenwereld" vertelt Van den Broeke. Om het toch een beetje feestelijk te maken staat er in de tuin wel een tafel met beschuit met muisjes en wat te drinken zodat de bezoekers op veilige afstand kunnen proosten op de baby.

Kraamverzorger Connie van den Broeke is bedenker van de raamvisite (foto: Omroep Zeeland)

Van den Broeke heeft het idee op haar facebookpagina geplaatst waar direct veel positieve reacties op kwamen. "Het wordt heel goed ontvangen door collega's die dit ook willen gaan doen en het bericht delen. Niet iedereen heeft natuurlijk de gelegenheid om het in de tuin te doen, maar er is altijd wel een plekje waar de moeder haar kindje kan showen voor het raam."

Deel dit artikel:

Reageren