Gratis bier in Domburg: 'Liever mensen gelukkig maken dan weggooien'

Hij had het natuurlijk liever allemaal verkocht, maar nu dat niet kan heeft eigenaar Dennie van Goethem van Café Tramzicht in Domburg besloten om zijn bier weg te geven. Op het moment dat hij hoorde dat hij zijn zaak moest sluiten vanwege het coronavirus zat er nog zo'n 100 liter in zijn leidingen. Dat mochten zijn vaste klanten, maar ook toevallige voorbijgangers, gratis op komen halen.

"Alle leidingen moeten op het water en tegen de tijd dat we weer open mogen, is het bier niet meer bruikbaar", zegt Van Goethem. "Het is natuurlijk heel erg zonde om het weg te gooien. Dan maak ik er liever mensen blij mee."

En dat lukt. De mensen die in Domburg een halve liter bier gratis afhalen zijn er blij mee. "Een mooi initiatief", zegt een man die wel vaker in Tramzicht komt. "Maar ik hoop wel dat deze situatie snel voorbij is en we weer gewoon naar binnen kunnen gaan."

Dennie van Goethem van Tramzicht in Domburg geeft zijn bier gratis weg (foto: Omroep Zeeland)

Het is niet de enige positieve reactie die Van Goethem ontvangt. "Er stond hier gelijk een rijtje met mensen die bier kwamen halen en die vonden het allemaal leuk dat ik deze oplossing heb bedacht. Ze moesten natuurlijk wel goed afstand houden van elkaar. En ook via social media heb ik leuke reacties ontvangen. Zo hebben de mensen nog wat aan al die liters bier."

Meer over dit onderwerp:
Domburg Corona café Tramzicht gratis bier
Deel dit artikel:

Reageren