Judotraining vanuit de garage: 'Oppassen voor de salontafel'

Judotraining vanuit de garage: 'Oppassen voor de salontafel'
Judotraining vanuit de garage: 'Oppassen voor de salontafel' © Omroep Zeeland
Geen judo in de zaal, maar in de garage
"Ik heb er een beetje mijn eigen garagedojo van gemaakt", grapt Van Meerkerk. Kort nadat JudoGoes te horen kreeg dat ze niet meer mochten trainen in de zaal, kwam hij met het idee om het te filmen en het live uit te zenden op Facebook. "Ik dacht dit kan weleens heel lang duren en als je geen contact met ze hebt dan raak je ze kwijt. Nu houd ik ze nog een beetje in beweging", vertelt Van Meerkerk.

Niet te vergelijken

Er komen zowel fysieke trainingen als techniektrainingen aan bod tijdens de streams. Toch is het amper te vergelijken met hoe de trainingen in de zaal eruitzien. "Je hebt een partner nodig om te kunnen werpen en je ziet het al gebeuren met de salontafel thuis: dat gaat mis. Meer dan ze bezig houden is het eigenlijk niet", zegt Van Meerkerk
De reacties vanuit de vereniging zijn goed en voor Van Meerkerk zelf is het ook een goed tijdverdrijf. Hij zit namelijk als regisseur van sportevenementen nog een tijd werkloos thuis. "Tot eind mei heb ik geen werk, dus voorlopig kan ik hier nog wel even mee door" vertelt Van Meerkerk.