Voetbalveld Renesse wordt dorp vol tiny houses

Voetbalveld Renesse wordt dorp vol tiny houses
Volgens Marco van der Wel, directeur van woningcorporatie Zeeuwland die de Tiny Houses gaat plaatsen, is er een grote behoefte aan dit soort kleinschalige woningen onder starters en bij ondernemers. Zes van de vierentwintig woningen hebben straks een huurprijs onder de 425 euro. Van der Wel: "De dorpsraad van Renesse liet ons weten dat er veel jonge mensen zijn die geen woning willen of kunnen kopen. Zij zijn op zoek naar een goedkope starterswoning die er op dit moment niet zijn."
Horeca-ondernemers op Schouwen-Duiveland kampen met een personeelsprobleem en daarom investeert de Ondernemingsvereniging Renesse in het project. "Restauranthouders halen momenteel zelfs koks uit Spanje om hun personeelsprobleem op te lossen, dan is het fijn als er een betaalbare (tijdelijke) woning beschikbaar is," aldus Van der Wel. De Ondernemersvereniging steekt ook geld in de huisjes.
Interieur tiny house
Interieur tiny house © Cube Homes
Het oude voetbalveld van S.V. Renesse en FC De Westhoek wordt geschikt gemaakt voor de plaatsing van de huisjes die ongeveer vijftien jaar kunnen blijven staan. Van der Wel gaat ervan uit dat de er in de toekomst op Schouwen-Duiveland te veel woningen zijn, omdat het aantal inwoners krimpt. De Tiny Houses zijn dan ook een tijdelijke oplossing. "Na vijftien jaar kunnen ze bijvoorbeeld als mantelzorgwoning gebruikt worden in iemand zijn achtertuin."
De huisjes staan gepland voor eind 2020. In eerste instantie zouden ze er voor de zomer staan maar vanwege de stikstofproblematiek loopt de bouw vertraging op.

Lees ook: