Vader: uitstel Spelen logisch, en niet ongunstig

Vader pakte vorig jaar brons op EK
Vader pakte vorig jaar brons op EK © Orange Pictures
De 24-jarige mountainbiker uit Middelburg plaatste zich vorig jaar voor de Olympische Spelen en zou in Tokio van start gaan als één van de outsiders voor een medaille. "Ik hield er natuurlijk al rekening mee dat de Spelen zouden worden uitgesteld. Ergens hield ik nog een sprankje hoop dat het door zou kunnen gaan, maar dat bleek ijdele hoop."

Blijft kwalificatie staan?

Het is nog onduidelijk of de kwalificatie van Vader blijft staan. "De bondscoach is dat nu aan het uitzoeken", laat Vader weten. "Eerder hebben gezegd dat de plaatsing geldig blijft, dus ik ga ervan uit dat ik me niet opnieuw hoef te kwalificeren."
De komende maanden wil hij zijn conditie op peil houden om fit te zijn als er weer wedstrijden worden verreden. En het uitstellen van de Spelen heeft volgens Vader ook een voordeel. "Renners zijn het sterkst tussen hun 25e en 28e. Als de Olympische Spelen van Parijs (in 2024 red.) in dat jaar blijven staan, valt het voor mij precies goed."
Milan Vader moet nog een jaar langer trainen
Antwan Tolhoek
Antwan Tolhoek © Omroep Zeeland
Naast Milan Vader heeft ook collega-mountainbiker Anne Terpstra uit Zierikzee al een ticktet voor Tokio beet.

Kanshebbers

Andere Zeeuwse sporters die kans maken op deelname in Tokio zijn de uit Westkapelle afkomstige dressuurruiter Hans Peter Minderhoud, de uit Vlissingen afkomstige basketballer Jesper Jobse en wielrenner Antwan Tolhoek uit Yerseke.