Koffie en speciaal toilet voor vrachtwagenchauffeurs in Axel

Buitenlandse vrachtwagenchauffeurs waren, nadat ze hun hout hadden geleverd, altijd welkom voor een kopje koffie in de kantine van palletbedrijf Den Doelder in Axel. Ook kregen ze een douche aangeboden en konden ze naar het toilet.

Maar door de coronamaatregelen is alles anders: de chauffeurs worden geweerd, ze mogen het bedrijfspand niet meer in. Dat vond de directeur zo vervelend, dat voor de chauffeurs nu tijdelijk een eigen toiletkar is geregeld, en een koffiezetapparaat.

Directeur regelt toilet en koffie voor buitenlandse vrachtwagenchauffeurs (foto: Omroep Zeeland)

Het bedrijf krijgt dagelijks bezoek van chauffeurs uit Oost-Europa, Rusland en de Baltische staten. Wanneer zij het terrein op rijden, zien ze sinds kort een groot bord hangen met alle richtlijnen die Den Doelder moet nemen ter voorkoming van het verspreiden van het coronavirus. "Niet echt een vrolijk gezicht," geeft directeur Christian den Doelder toe. "Als familiebedrijf vinden we het juist zo belangrijk om onze mensen goed te behandelen. Maar door de maatregelen kan dat niet meer."

De chauffeurs mogen zo min mogelijk in de buurt van de werknemers van het palletbedrijf komen en moeten dus hun pauze doorbrengen in de cabine van hun vrachtwagen. "Dat vond ik zo zonde voor deze mensen, daarom heb ik een toiletkar met koffiezetapparaat geregeld. Om ze toch vriendelijk te ontvangen."

Behoefte in de bosjes

Eerder deed minister Cora van Nieuwenhuizen van infrastructuur al een oproep aan alle wegrestaurants en benzinepompen hun toiletten open te houden voor chauffeurs omdat ze nergens terecht kunnen om hun behoefte te doen. Volgens Den Doelder was er bij het bedrijf geen overlast van de vrachtwagenchauffeurs die hun behoefte in de bosjes deden.

Intern heeft de directeur ook maatregelen genomen. "We zorgen ervoor dat de twee ploegen werknemers die elkaar afwisselen, elkaar niet ontmoeten om besmettingen tegen te gaan. Ook de pauzes zijn verschoven en de 'gezellige' gesprekjes op de gang proberen we zoveel mogelijk te minimaliseren."

Meer over dit onderwerp:
toilet vrachtwagenchauffeur corona Den Doelder
Deel dit artikel:

Reageren