Goedemorgen! Rescue afgelast en duidelijkheid vakantieparken

Goedemorgen, 't is woensdag 25 maart 2020, de zoveelste dag die bol zal staan van nieuws rond de coronacrisis. Wie een beetje treurig wordt van al die berichten rond het virus, kan het best vooruitkijken. De zomer van 2021 belooft heel bijzonder te worden, tjokvol evenementen.

Drukte in Vlissingen bij Rescue (foto: Omroep Zeeland)

Rescue Vlissingen staat op het programma. De manifestatie, volgens de organisatie het grootste internationale hulpverleningsevenement van Nederland, zou eigenlijk worden gehouden op 28 juli 2020. Maar gisteravond maakte de organisatie dat besloten is tot uitstel naar 2021. De reden is dat vrijwilligers en deelnemers zo druk zijn met de coronacisis dat voorbereidingen voor een volwaardige editie erbij inschieten.

Olympisch

In ongeveer dezelfde periode als Rescue, data zijn nog niet bekend, vinden dan ook de uitgestelde Olympische Spelen van Tokio plaats. De Zeeuwse troef, mountainbiker Milan Vader die al is gekwalificeerd, ziet kans er een positief puntje in te zien. Hij is volgend jaar weer een jaar sterker en ervarener dan nu.

Milan Vader in actie tijdens de Mediterreanen Epic (foto: Mediterreanen Epic)

Deze week al wordt duidelijkheid verwacht over campings en vakantieparken. De Veiligheidsregio Zeeland wil dat ze allemaal dicht zijn, maar wacht nog op de uitkomst van landelijk overleg hoe dit precies juridisch moet worden aangepakt.

Er komt een reclamecampagne waarin toeristen worden opgeroepen vooral niet naar Zeeland te komen. De zorg hier kan al die extra mensen niet aan.

Vakantieparkenreus Roompot kondigt ondertussen aan dat in het hele land 3.500 kampeerplaatsen niet open gaan, en dat voor de parken waar wel wordt verhuurd strenge regels gelden.

Voorjaarsweer (foto: Desiree Hoondert, Vlissingen)

Weer

Het wordt nog maar eens een zonnige dag vandaag, met vanochtend een zwakke tot matige oostenwind, vanmiddag uit matige wind uit oost tot noordoost. De temperatuur loopt op naar maxima tussen 10 en 12 graden.

Meer over dit onderwerp:
zeeland wordt wakker
Deel dit artikel:

Reageren