Zeeuwse ziekenhuizen nemen zeventien patiënten uit Brabant en Zuid-Holland op

De Zeeuwse ziekenhuizen hebben zeventien patiënten uit Brabantse en Zuid-Hollandse ziekenhuizen overgenomen. Zij zijn dinsdagavond met ambulances naar Terneuzen overgebracht.

ZorgSaam in Terneuzen heeft zestien coronapatiënten opgenomen uit Tilburg, Gorinchem, Breda, Den Bosch, Eindhoven en Uden. Ziekenhuis Adrz in Goes heeft één patiënt uit Bergen op Zoom opgenomen.

"Het was een grote klus voor de verpleegkundigen en artsen om de patiënten zo snel op te vangen", aldus woordvoerder René Maas van ZorgSaam, "We zijn blij dat we kunnen helpen waar we kunnen."

Het overplaatsen van coronapatiënten naar buiten de regio moet de - voornamelijk - Brabantse ziekenhuizen ruimte geven voor de vele nieuwe patiënten die toestromen. Honderd patiënten uit Brabant worden verdeeld over het hele land.

Niet alle patiënten liggen op ic

Van de zestien overgeplaatste patiënten in ZorgSaam zijn er vier opgenomen op de intensive care. ZorgSaam heeft daarnaast twee Zeeuwse patiënten op de ic. Ziekenhuis Adrz heeft nu zeventien coronapatiënten opgenomen, waarvan er nu negen op de ic worden verpleegd.

Brabantse patiënten arriveren bij ZorgSaam (foto: HV Zeeland)

In totaal liggen er 38 coronapatiënten in de Zeeuwse ziekenhuizen. Vijftien daarvan liggen op de intensive care. Het aantal zal naar verwachting snel toenemen. Beide ziekenhuizen hebben ook een aantal patiënten opgenomen waarvan vermoed wordt dat ze besmet zijn met corona. Deze patiënten worden momenteel getest.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland ZorgSaam Brabant patiënten Adrz corona
Deel dit artikel:

Reageren