Oud-zorgmedewerkers geven zich massaal op om bij te springen

De aanmeldingen stromen binnen van oud-zorgmedewerkers die bereid zijn bij te springen als er extra handen nodig zijn in de zorg. Sinds het meldpunt 'Extra handen in de zorg' vorige week opende, hebben 350 zorgprofessionals zich opgegeven.

Zorgmedewerker in de ouderenzorg (foto: Omroep Zeeland)

Het zijn vooral mbo- en hbo-verpleegkundigen die zich hebben aangemeld; veel verpleegkundigen die niet meer in de zorg werken, maar ook verpleegkundigen die parttime werken en aangeven meer dagen te kunnen werken. Daarnaast melden zich zorgstudenten, administratief medewerkers en gepensioneerde artsen aan.

Het is zo fijn, dat er zo veel mensen klaar staan"
Meike Coppoolse, Viazorg

Alle mensen worden gebeld om te inventariseren welke kwalificaties zij hebben en op welke dagen zij inzetbaar zijn. "Het is zo fijn, dat er zo veel mensen klaar staan", zegt Meike Coppoolse van Viazorg, "We kunnen hen meteen koppelen als dat nodig is."

Verpleegkundige in ziekenhuis Adrz (foto: Omroep Zeeland)

Viazorg treedt nu op als coördinatiepunt voor vraag en aanbod van extra zorgpersoneel in Zeeland. Via de website extrahandenvoordezorg.nl kunnen zorgmedewerkers zich aanmelden. Zorginstellingen kunnen bij Regiopunt Corona van Viazorg aangeven aan welk personeel zij behoefte hebben.

Dagelijks is er contact met alle Zeeuwse zorginstellingen. "Momenteel is er nog niet direct hulp nodig", aldus Coppoolse, "Maar de situatie kan elk moment veranderen." De verwachting is dat het aantal patiënten en het aantal zieke zorgmedewerkers de komende week zal toenemen.

Meer over dit onderwerp:
zorgpersoneel corona regiopunt corona viazorg
Deel dit artikel:

Reageren