Koudste Zeeuwse nacht van het jaar, maar niet in heel Zeeland

'Koudste nacht van het jaar', kopt het KNMI vanochtend. Op het hoofdstation in De Bilt werd vannacht een temperatuur van -4,3 graden gemeten. Ook in Zeeland werd het nog niet eerder dit jaar zó koud als vannacht in Westdorpe: -2,2 graden. Maar dat geldt niet voor heel Zeeland.

Aangevroren water op de perenbloesem in Kapelle. (foto: Thea de Feijter)

In de andere twee Zeeuwse weerstations - Vlissingen en Wilhelminadorp - daalde het kwik niet eens onder nul. In Wilhelminadorp werd een temperatuur gemeten van 0,8 graden, in Vlissingen werd het zelfs 2,3 graden.

Vriezen in Vlissingen?

De koudste nacht van 2020 staat in Wilhelminadorp vooralsnog genoteerd op gisteren: toen werd het tussen 06.00 en 07.00 uur 's ochtends -0,5 graden. In Vlissingen heeft het dit jaar nog niet gevroren. Het koudste moment daar was op 21 januari tussen 08.00 en 09.00 uur 's ochtends, het werd toen 0,4 graden.

Afgelopen winter daalde de temperaturen in Vlissingen trouwens helemaal niet onder nul. Wie in de weerarchieven zoekt naar mintemperaturen moet terug naar de vroege ochtend van 1 februari 2019, toen werd het -0,2 graden. Een paar dagen eerder vroor het iets overtuigender: -2,8 graden.

Deel dit artikel:

Reageren