Ouderen vergeten voor even de coronacrisis met een tuinconcert

"Er is altijd wel iemand die meer aan je denkt", zong zangeres Marjon van Iwaarden vanochtend in de tuin van zorgcentrum 't Gasthuis in Middelburg. Ze gaf een speciaal concert voor de ouderen om ze in deze moeilijke tijd een hart onder de riem te steken.

De tuin is de binnenplaats van het zorgcentrum en veel woningen kijken daarop uit. Ouderen konden vanaf het balkon goed meekijken, maar ook een aantal verzamelden zich in de tuin en hielden voldoende afstand. "Het geeft enorm veel voldoening en het brengt ons samen", zegt Sjaan van der Laan.

We kunnen de coronacrisis voor even van ons afzetten"
Maria Johanna Sinke

Ondanks dat Maria Johanna Sinke niet meer kan meedansen op de nummers omdat zij in een rolstoel zit zwaait ze wel met haar armen en ze zingt uit volle borst mee. "Ik heb er echt ontzettend van genoten en het is toch fijn dat dit allemaal kan hier. Op die manier kunnen we voor even de coronacrisis van ons afzetten", vertelt Sinke.

Zangeres Marjon van Iwaarden gaf een tuinconcert bij zorgcentrum 't Gasthuis in Middelburg (foto: Omroep Zeeland)

Zangeres Marjon van Iwaarden heeft net zoveel genoten van het concert als de ouderen

De zangeres heeft net zoveel genoten van het concert als de bezoekers. "Het is een hele fijne sfeer en de mensen doen gezellig mee dat maakt het ontzettend mooi", zegt Van Iwaarden.

Geen vreemde

Marjon van Iwaarden is ook geen vreemde voor de ouderen. "Via radio Geluk van de muziekschool kennen de ouderen Marjon en ze maakten regelmatig muziek samen, maar vanwege corona hebben ze haar al twee weken niet gezien. De bewoners begonnen haar te missen dus dit was een groot succes", aldus Tineke Jager van 't Gasthuis.

Reageren