11-jarige Tijn houdt toch zijn spreekbeurt voor klas

Lege klaslokalen, geen hard rinkelende schoolbel en geen druk werkende leerlingen. Voor veel scholieren klonk het nieuws over de tijdelijke sluiting van de scholen als muziek in de oren, maar de 11-jarige Tijn uit 's-Heer Abtskerke was teleurgesteld. Hij had net zo hard geoefend op zijn spreekbeurt die hij afgelopen week zou houden.

Tijn doet een proefje tijdens zijn online spreekbeurt. (foto: Omroep Zeeland)

Die teleurstelling veranderde snel in enthousiasme: "Ik bedacht me dat ik natuurlijk ook gewoon mijn spreekbeurt online kon houden", vertelt Tijn. "Ik maakte een video van mijn spreekbeurt en mijn klasgenootjes konden online vragen aan mij stellen als ze de video hadden bekeken. Iedereen reageerde super enthousiast!"

Wetenschap

Tijns spreekbeurt ging over wetenschap en dat hij deze nu vanuit huis kon houden was eigenlijk ook wel een voordeel. "Ik wilde een proefje doen met een bladblazer, maar dat kon niet op school omdat het lokaal te laag was. Maar thuis kon ik het wel doen, dat vond ik wel leuk", vertelt Tijn.

De 11-jarige scholier laat in zijn spreekbeurt allerlei proefjes zien: met een föhn, een bladblazer en een grote opblaasbal. Zijn juf en klasgenootjes reageerden daarom ook super positief en Tijn kreeg een welverdiende 10.

'Meer spreekbeurten!'

"Die 10 was wel onverwacht", reageert Tijn. "De juf zei dat ik ook zo'n hoog cijfer had, omdat ik met mijn idee andere juffen, en dus kinderen, heb geïnspireerd om ook zoiets te doen. Daarom had ik het ook aan de juf gevraagd eigenlijk, ik hoopte dat andere kinderen op een idee werden gebracht. Het zou wel leuk zijn als er meer video spreekbeurten komen, nu het niet op school kan."

Bent u nu nieuwsgierig geworden naar de spreekbeurt van Tijn met al zijn proefjes? De volledige video kunt u vinden op onze YouTubepagina.

Meer over dit onderwerp:
zeeland scholen online corona spreekbeurt
Deel dit artikel:

Reageren