Middelburger die zijn begeleider neerstak blijft in de cel

De 39-jarige man die op 19 september zijn begeleider van Emergis neerstak in een woning in Middelburg blijft langer vastzitten. Dat besliste de rechtbank vanochtend. De man wordt verdacht van poging tot doodslag.

Politie heeft geschoten bij aanhouding in Middelburg in september 2019 (foto: HV Zeeland)

De begeleider van Emergis ging samen met een collega naar het huis van de verdachte aan de Prinses Beatrixstraat in Middelburg. Eenmaal binnen zou hij door de verdachte in zijn buik zijn gestoken. De politie heeft bij de aanhouding een schot moeten lossen, waardoor de verdachte gewond raakte.

De aanhouding zorgde voor veel commotie. De man zorgde al langer voor overlast in de buurt. De woningbouwvereniging had eerder al aan de burgemeester laten weten het geen goed idee te vinden als de man terug naar huis zou komen.

Onderzoeken nog niet klaar

In de rechtbank bleek vandaag dat de onderzoeken nog niet zijn afgrond en dat een inhoudelijke behandeling op zich laat wachten. Zo loopt er nog een onderzoek naar de gesteldheid van de verdachte bij het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie.

De advocaat van de verdachte vroeg om schorsing van de voorlopige hechtenis. De rechtbank heeft dit afgewezen omdat het om de verdenking van een ernstig feit gaat waardoor de rechtsorde ernstig is geschokt. De zaak is aangehouden tot 2 juni 2020, ook dat zal een voorbereidende zitting zijn.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Emergis rechtbank steekpartij
Deel dit artikel:

Reageren