Twintig besmettingen erbij in Zeeland, Goes en Tholen zwaarst getroffen

In Zeeland zijn sinds gisteren twintig mensen positief getest op het coronavirus. De grootste toename vond plaats in Goes en Tholen, daar kwamen er vijf bevestigde besmettingen bij.

Test op coronavirus in laboratorium in Roosendaal (foto: ANP)

In Sint-Annaland zijn twee mensen positief getest op het virus. De overige positief geteste patiënten zijn inwoners van Oost-Souburg, Zierikzee, Aagtekerke, Vlissingen, Arnemuiden, Graauw, Poortvliet en Zaamslag.

Vijf patiënten overleden

Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen in Zeeland op 108. Daarvan zijn vijf patiënten inmiddels overleden.

Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger, maar de GGD in Zeeland kan niet iedereen testen en richt zich vooral op zorgmedewerkers en patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis worden opgenomen.

Kaart

Klik op onderstaande kaart voor de aantallen per plaats. Hoe groter de bol, des te meer meldingen. Hoe recenter de nieuwe melding, hoe roder de bol.

Totaal 48 ziekenhuispatiënten

In ziekenhuis Adrz zijn momenteel 25 coronapatiënten opgenomen, tien daarvan liggen op de IC. Het ziekenhuis heeft vandaag zes patiënten uit Brabant opgenomen. Vijf patiënten zijn intussen uit het ziekenhuis ontslagen.

In ziekenhuis Zorgsaam in Terneuzen zijn 23 besmette patiënten opgenomen, van wie er zes op de IC worden verpleegd.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland coronavirus
Deel dit artikel:

Reageren