Huis-aan-huisblad De Bode denkt na over alternatieve verspreidingswijze door coronacrisis

Volgende week zal huis-aan-huisblad De Bode niet op de deurmat vallen, maar verspreid worden via 'verspreidpunten'. En mocht er een lockdown komen, dan is het blad alleen nog via internet te lezen. Dat zegt directeur Luuk Roozeboom van Uitgeverij De Bode. "Je kan het niet maken bezorgers de straat op te sturen dan, dus dan kiezen we voor deze maatregel."

De Vlissingse Bode (foto: Omroep Zeeland)

De Bode is de lokale krant voor Midden-Zeeland en West-Brabant. Komende week gaat De Bode voor het eerst experimenteren met de verspreidpunten. Roozeboom: "Denk aan een supermarkt, een pompstation. Plekken waar mensen samenkomen of boodschappen doen." Ook verzorgingstehuizen worden niet overgeslagen.

De week erna valt De Bode weer gewoon op de mat. "We zien komende week als een testcase en zijn benieuwd hoe dat ontvangen wordt. Daarna kijken we iedere week wat de beste optie qua verspreiding is."

Overvallen door de coronacrisis

Roozeboom hoopt dat er zo lang mogelijk een papieren krant blijft verschijnen, maar kan geen beloftes doen. Advertentie-inkomsten spelen daarbij een belangrijke rol. Volgens Roozeboom heeft De Bode een omzetdaling van meer dan 50 procent. "En dat kan nog oplopen naar 70 of 80 procent."

"We zijn, net als veel ondernemers, behoorlijk overvallen door de coronacrisis", vertelt Roozeboom. "Dit wordt vergeleken met de financiële crisis, maar de snelheid waarmee dit gaat en de ontwrichting in de samenleving zijn enorm." In het 'ergste' geval, een lockdown, zal De Bode alleen nog maar digitaal verschijnen.

Meer over dit onderwerp:
corona De Bode lokale krant
Deel dit artikel:

Reageren