Huis-aan-huisblad De Bode denkt na over alternatieve verspreidingswijze door coronacrisis

De Vlissingse Bode
De Vlissingse Bode © Omroep Zeeland
De Bode is de lokale krant voor Midden-Zeeland en West-Brabant. Komende week gaat De Bode voor het eerst experimenteren met de verspreidpunten. Roozeboom: "Denk aan een supermarkt, een pompstation. Plekken waar mensen samenkomen of boodschappen doen." Ook verzorgingstehuizen worden niet overgeslagen.
De week erna valt De Bode weer gewoon op de mat. "We zien komende week als een testcase en zijn benieuwd hoe dat ontvangen wordt. Daarna kijken we iedere week wat de beste optie qua verspreiding is."

Overvallen door de coronacrisis

Roozeboom hoopt dat er zo lang mogelijk een papieren krant blijft verschijnen, maar kan geen beloftes doen. Advertentie-inkomsten spelen daarbij een belangrijke rol. Volgens Roozeboom heeft De Bode een omzetdaling van meer dan 50 procent. "En dat kan nog oplopen naar 70 of 80 procent."
"We zijn, net als veel ondernemers, behoorlijk overvallen door de coronacrisis", vertelt Roozeboom. "Dit wordt vergeleken met de financiële crisis, maar de snelheid waarmee dit gaat en de ontwrichting in de samenleving zijn enorm." In het 'ergste' geval, een lockdown, zal De Bode alleen nog maar digitaal verschijnen.