Dichte campings raken niet alleen campinghouders en toeristen

Niet alleen campinghouders en kampeerders lijden onder het sluiten van de camping. Doordat de campings gesloten zijn, blijven de caravans in de stalling staan. Het gevolg: een overvolle stalling, merken ze bij een caravanstalling in het Walcherse Serooskerke. "Corona, hè", verzucht caravanstallingshouder Yvonne Bruins.

De caravanstalling van Yvonne Bruins uit Serooskerke staat overvol met caravans die niet naar de camping kunnen vanwege het coronavirus. (foto: Jan Hendrik Bruins)

's Winters staan de kassen van Bruins hutjemutje vol met caravans. De caravans die naar een vast standplaats moeten, worden dan tijdelijk opgeslagen in de gangen tussen de andere caravans. Ondanks dat die caravans door de coronapandemie nu geen bestemming meer hebben, moeten ze toch uit de kassen. "Normaal gesproken gaan er zo'n tweehonderd caravans naar de campings toe", vertelt Bruins. "Maar doordat alle campings dicht zijn, willen ze bij de stalling blijven."

De caravans staan nog in de paden van de caravanstalling in Serooskerke. (foto: Omroep Zeeland)

De stalling loopt normaal gesproken rond deze tijd leeg. Tweehonderd van de zevenhonderd gestalde caravans zouden rond deze tijd naar hun standplaats voor de zomer moeten rollen. De caravans zijn ondertussen wel uit de overdekte stalling gereden. "Maar we krijgen het buiten niet meer kwijt", legt Bruins uit.

Duitsers en Brabanders

De meeste caravans in de stalling zijn van mensen uit de buurt die de caravan gebruiken om mee op vakantie te gaan. De caravans die blijven staan, zijn van mensen van buiten de provincie. "Veelal Duitsers, die hebben een seizoenplaats op de camping en kunnen daar nu niet naar toe. En ook veel Brabanders", zegt Bruins. Of die caravans die seizoen überhaupt nog naar de camping kunnen, is nog maar de vraag. "Ik hoop vooral voor de toeristen dat ze toch nog kunnen komen. En voor de campings. Maar we weten het niet", sluit de stallingshouder zuchtend af.

Overvolle caravanstalling

Caravans die niet naar de campings kunnen, worden buiten in lange rijen opgeslagen. (foto: Omroep Zeeland)

Meer over dit onderwerp:
Serooskerke corona caravanstalling
Deel dit artikel:

Reageren