Vallen jou nu ook ineens andere dingen op door minder afleiding?

Door verslaggever Mercy Kamermans
Even dacht ik dat ik een leuk nieuwtje te pakken had. Even iets anders dan coronanieuws. Tot ik antwoord kreeg van de gemeente Vlissingen. De geurfilter bleek al elf jaar aan de Burgemeester van Woelderenlaan te staan. Bovendien staan er nog twee bij de Leeuwentrap al hebben die een andere vorm.
De geurfilter bij de Leeuwentrap in Vlissingen
De geurfilter bij de Leeuwentrap in Vlissingen © Omroep Zeeland
Het geurfilter is destijds geplaatst vanwege stankoverlast. Als het regent, stroomt het water van de hoog gelegen Kenau Hasselaarstraat via een buis naar het riool in de lager gelegen Burgemeester Van Woelderenlaan. Hierdoor wordt het rioolwater daar omgewoeld en ruik je een rioollucht. Om die overlast te beperken, zijn de filters geplaatst. Sindsdien zijn de meldingen van rioolstank bijna helemaal verdwenen.
Geen nieuws dus, maar wel leuk om te weten. En uiteindelijk toch nog corona-gerelateerd, anders was ik dat ding voor de zoveelste keer voorbijgelopen.

En jij?

Heb jij nu ook iets dat je is opgevallen sinds het openbare leven vrijwel plat ligt en je zintuigen ruimte hebben voor andere dingen? Laat het ons weten!