Vallen jou nu ook ineens andere dingen op door minder afleiding?

Hij staat er blijkbaar al sinds 2009. Maar pas deze week viel hij me op, terwijl ik er al vele malen langs ben gelopen. Een zilverkleurig paddenstoelvormig object bij de Leeuwentrap in Vlissingen. Door minder mensen, minder auto's en minder afleiding op straat, merk ik dat ik veel aandachtiger ben. Vallen jou ook nu ineens dingen op die je normaal niet rook, hoorde of zag?

Door verslaggever Mercy Kamermans

Even dacht ik dat ik een leuk nieuwtje te pakken had. Even iets anders dan coronanieuws. Tot ik antwoord kreeg van de gemeente Vlissingen. De geurfilter bleek al elf jaar aan de Burgemeester van Woelderenlaan te staan. Bovendien staan er nog twee bij de Leeuwentrap al hebben die een andere vorm.

De geurfilter bij de Leeuwentrap in Vlissingen (foto: Omroep Zeeland)

Het geurfilter is destijds geplaatst vanwege stankoverlast. Als het regent, stroomt het water van de hoog gelegen Kenau Hasselaarstraat via een buis naar het riool in de lager gelegen Burgemeester Van Woelderenlaan. Hierdoor wordt het rioolwater daar omgewoeld en ruik je een rioollucht. Om die overlast te beperken, zijn de filters geplaatst. Sindsdien zijn de meldingen van rioolstank bijna helemaal verdwenen.

Geen nieuws dus, maar wel leuk om te weten. En uiteindelijk toch nog corona-gerelateerd, anders was ik dat ding voor de zoveelste keer voorbijgelopen.

En jij?

Heb jij nu ook iets dat je is opgevallen sinds het openbare leven vrijwel plat ligt en je zintuigen ruimte hebben voor andere dingen? Laat het ons weten!

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen corona geurfilter afleiding
Deel dit artikel:

Reageren