Landelijke Ride for the Roses verwacht 14.000 deelnemers

GOES -
De tocht gaat voor een groot deel over Walcheren en dwars door Middelburg. Dat heeft de organisatie vrijdagmiddag rond 16.30 uur bekendgemaakt.

Landelijk

De landelijke benefiettocht werd in 2008 ook al in Zeeland gehouden. Ruim 14.000 mensen deden toen mee. En voor het eerst werd er toen meer dan een miljoen euro opgehaald voor het goede doel. Goes mag nu voor de tweede keer het landelijke event op touw zetten.

Aftrap

Editie 2008 was ook de aftrap voor de Zeeuwse variant: de DELTA Ride for the Roses. Die wordt sindsdien jaarlijks gehouden. Daar deden vorig jaar meer dan 4700 deelnemers aan mee. Die fietsten ruim 144.000 euro bij elkaar. Op zaterdag 8 juni 2013 staat de vijfde Delta Ride for the Roses op de agenda.

Lied

De fietstocht waarmee geld wordt opgehaald voor de Kankerbestrijding heeft ook een eigen lied gekregen. Componist en zangeres Josie Kneepkens uit Middelburg heeft een nummer voor de vijfde editie van het evenement geschreven. Begin maart was de ruwe versie van dat lied al te beluisteren bij Omroep Zeeland.