Tien nieuwe coronabesmettingen in Zeeland, één patiënt overleden

Het aantal mensen dat in Zeeland besmet is geraakt met het coronavirus is opgelopen tot 118. De afgelopen 24 uur zijn tien mensen in de provincie positief getest, één patiënt is overleden. In Zeeland zijn zijn nu zes patiënten overleden aan de ziekte.

Het aantal besmettingen in Zeeland staat sinds vrijdag op 118 personen. (foto: Omroep Zeeland)

De tien nieuwe bevestigde besmettingen zijn twee personen uit Middelburg en personen uit Domburg, 's-Gravenpolder, Oost-Souburg, Poortvliet, Sas van Gent, Scherpenisse, Schuddebeurs en Tholen.

De GGD Zeeland gaat ervan uit dat het aantal besmettingen in Zeeland hoger ligt. Niet iedereen met een mogelijke besmetting wordt meer getest. Dat wordt gedaan om kwetsbare mensen beter te vinden en op tijd te kunnen behandelen.

Kaart

Klik op onderstaande kaart voor de aantallen per plaats. Hoe groter de bol, des te meer meldingen. Hoe recenter de nieuwe melding, hoe roder de bol.

Ziekenhuizen

Op dit moment liggen er 52 mensen in de Zeeuws ziekenhuizen waarvan 25 bij ZorgSaam en 27 bij het ADRZ. Minder dan de helft daarvan ligt op de intensive care. Het ADRZ heeft vandaag zes mensen kunnen ontslaan uit het ziekenhuis.

Kaart niet te zien? Klik dan op deze link.

Meer over dit onderwerp:
coronavirus corona
Deel dit artikel:

Reageren