Hotels, campings en vakantieparken dicht, strandhuisjes mogen niet opgebouwd worden

Zeeuwse campings, huisjesparken en hotels gaan dicht. Dat heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) zojuist bekendgemaakt op een persconferentie. Met de gedwongen sluiting van overnachtingsplekken wil de VRZ niet alleen verspreiding van het coronavirus tegengaan, maar ook voorkomen dat de Zeeuwse zorg in het geding komt.

Coronawaarschuwingsborden bij speeltuinen (foto: ANP)

De maatregelen gaan maandag om 12.00 uur in en gelden voor onbepaalde tijd. Op 10 mei of eerder zal de VRZ de maatregelen heroverwegen.

De veiligheidsregio verbiedt de toeristische overnachtingen niet per direct, omdat de VRZ toeristen die al aanwezig zijn niet willen overvallen, maar op een rustige manier willen laten vertrekken.

De sluiting is alleen van toepassing op toeristische overnachtingen. Overnachtingen van seizoensarbeiders en zakelijk verblijf in een hotel is nog wel toegestaan.

De opbouw van strandhuisjes is per direct opgeschort.

Vorige week al deed de VRZ al een dringende oproep aan toeristen om voorlopig niet naar Zeeland te komen. De veiligheidsregio vroeg mensen alleen Zeeland te bezoeken als dat écht nodig was.

Strandhuisjes in Vlissingen (foto: Ria Brasser)

Strandhuisjes

Naast het verbod op toeristische overnachtingen, mogen ook de strandhuisjes voorlopig niet opgebouwd en gebruikt worden. Volgens de VRZ hebben deze huisjes een grote aantrekkingskracht op mensen, waardoor de kans groot is dat het te druk wordt op het strand. Ze mogen in ieder geval tot 28 april niet opgebouwd worden.

België

Niet alleen de VRZ maakte vanavond extra maatregelen bekend, ook in onze zuiderburen werden nieuwe maatregelen afgekondigd. De Belgische regering meldde vandaag dat de 'lockdown' verlengd wordt tot in ieder geval 18 april. De Belgische maatregelen liepen in eerste instantie ook tot 6 april.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
VRZ coronavirus corona
Deel dit artikel:

Reageren