Ruim twintig schapen dood door brand in schuur Poortvliet

Ruim twintig schapen hebben een uitslaande brand in een schuur aan de Bram Groenewegeweg in Poortvliet niet overleefd. De brand heeft gisteravond in de schuur gewoed. Vanochtend trof de brandweer de dode dieren midden in de schuur aan. "Door de hevigheid van de brand kon die plek niet eerder worden bereikt."

Rond 21.30 uur werden brandweerlieden opgeroepen voor de brand in de schuur. Een kwartier later werd er opgeschaald naar een grote brand. Drie brandweervoertuigen rukten uit om de brand te bestrijden.

De brandweer koos ervoor de schuur gecontroleerd uit te laten branden om zo de rookoverlast voor buurtbewoners te beperken.

Explosies door gasflessen

Bij de brand zijn wat explosies geweest, die werden volgens de Veiligheidsregio Zeeland veroorzaakt door gasflessen. De brandweer had grote toevoerslangen nodig om de brand te blussen, daarom werden omliggende wegen afgesloten voor doorgaand verkeer.

Schuur Poortvliet verwoest door brand (foto: HV Zeeland)

Asbest vrij, maar 'geen gevaar'

De brandweer houdt er rekening mee dat het dak van de schuur uit asbesthoudend materiaal bestond. Restanten van het dak zijn naast de schuur beland, volgens de veiligheidsregio is er geen gevaar geweest voor de omgeving.

Bijna vier uur na de eerste melding, gaf de brandweer het sein brand meester.

Meer over dit onderwerp:
112 brand Poortvliet
Deel dit artikel:

Reageren