Zesde Dag van de Zeeuwse Visserij

VLISSINGEN - Hoewel de paling op dit moment in een kwaad daglicht staat omdat er te veel giftige stoffen in zouden zitten, waren er toch genoeg liefhebbers te vinden voor een hapje.
De Zeeuwse Visserij Award 2010 De Zeeuwse Visserij Award 2010 is zaterdag tijdens de Dag van de Zeeuwse Visserij uitgereikt aan het visserijbedrijf Van de Kreeke uit Wolphaartsdijk.
Vader en zoon Van de Kreeke zijn al jarenlang actief als binnenvissers op het Veerse Meer. En daarbij actief op zoek naar allerlei alternatieve visserijmogelijkheden. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie voor de meest positieve bijdrage aan de Zeeuwse visserij of aquacultuur.
Duurzaam gekweekte en gevangen vis Behalve over paling ging het ook over duurzaamheid. Directeur Martin Scholten van onderzoeksinstituut Imares vergeleek de kweek van panga in Vietnam met de vangst van bijvoorbeeld Hollandse schol. Vissers storen zich aan het feit dat de in Vietnam gekweekte panga, hier het etiket duurzaam krijgt, terwijl de hier gevangen schol niet als duurzaam wordt gezien. Scholten is voor duurzaam gekweekte en gevangen vis, zoals schol en pangasius, ofwel panga.
Luister naar Martin Scholten.