Twintig nieuwe besmettingen in Zeeland

In Zeeland is het aantal patiënten die besmet zijn met het nieuwe coronavirus gestegen tot 152. Dat zijn er twintig meer dan 24 uur geleden. De meeste nieuwe besmettingen zijn inwoners van het eiland Tholen.

Het actuele aantal besmettingen (foto: Omroep Zeeland)

Het gaat om drie inwoners van Sint-Philipsland, drie van Tholen en twee van Sint-Maartensdijk. De andere Zeeuwse besmettingen komen uit Goes (2), Hulst (2), Vlissingen (2), Arnemuiden, Axel, Graauw, Middelburg, Oost-Souburg en Terneuzen. Landelijk zijn er meer dan tienduizend besmettingen en 771 sterfgevallen door het nieuwe coronavirus. In Zeeland zijn er acht mensen omgekomen door het virus.

De GGD Zeeland meldt dat het werkelijke aantal besmettingen hoger ligt dan de 152 bevestigde besmettingen. Dit komt doordat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Kaart

Klik op onderstaande kaart voor de aantallen per plaats. Hoe groter de bol, des te meer meldingen. Hoe recenter de nieuwe melding, hoe roder de bol.

Kaart niet te zien? Klik dan op deze link.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland GGD Zeeland coronavirus
Deel dit artikel:

Reageren