Nog geen boetes uitgedeeld aan toeristen die in Zeeland zijn blijven hangen

Camping in Aagtekerke (archief)
Camping in Aagtekerke (archief) © Omroep Zeeland
Het verbod geldt alleen voor toeristische overnachtingen. Mensen die om een zakelijke of andere reden op een camping of vakantiepark verblijven, hoeven niet te vertrekken. "Maar het is aan hen om aan te tonen dat zij geen recreatief nachtverblijf daar hebben", legt Bergmann uit. Hij benadrukt dat dat de verantwoordelijkheid van de mensen zelf is.

Doktersverklaring

De laatste dagen hebben meerdere mensen aangegeven dat zij juist naar Zeeland zijn gekomen om het coronavirus te ontvluchten. Bijvoorbeeld Dinie en Eric uit Venlo die op een camping zitten in Nieuwvliet. In hun huis zit hun dochter en haar kinderen die klachten hebben die lijken op corona. Voor dit soort coronavluchtelingen kan een uitzondering gemaakt worden, zegt Bergmann. "Maar het zou wel helpen als iemand een doktersverklaring heeft waarom hij niet weg kan", voegt de burgemeester daar aan toe.
Sinds vanmiddag wordt er ook gecontroleerd of alle toeristen ook daadwerkelijk de vakantieparken en campings vertrokken zijn. Die controles worden in ieder geval nog twee weken uitgevoerd.
Bergmann over noodverordening

Lees ook: