Zorg in Zeeland schaalt over hele linie op, 150 extra plekken voor coronapatiënten in verpleegzorg

De zorg in Zeeland schaalt over de hele linie op vanwege de coronacrisis. Huisartsen, thuiszorg, ouderenzorg, gehandicaptenzorg, Emergis en ziekenhuizen zijn bezig meer zorgcapaciteit te organiseren voor de verzorging en behandeling van corona-patiënten.

Verpleegkundigen in coronatijd (foto: Omroep Zeeland)

Zo opent ZorgSaam vandaag in het ziekenhuis in Oostburg een extra locaties om patiënten op te kunnen vangen. De afdeling begint met acht bedden en kan worden uitgebreid naar 33 bedden.

Boven de Westerschelde komen dezelfde voorzieningen. Deze verpleeglocaties zijn bedoeld voor patiënten die intensieve thuiszorg nodig hebben, bijvoorbeeld wanneer zij net uit het ziekenhuis zijn ontslagen. Of wanneer zij te ziek zijn om thuis verpleegd te worden of palliatieve zorg nodig hebben.

Ook kijken naar hotels

De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) verwacht dat er naast bestaande zorglocaties ook uitgeweken zal moeten worden naar andere locaties, bijvoorbeeld hotels. "Duidelijk is dat de Zeeuwse zorg tijdens de piek onder druk zal komen te staan", schrijft de Veiligheidsregio Zeeland.

Ziekenhuis Adrz plaatst morgen een tent bij de ingang van de ambulance. (foto: Omroep Zeeland)

Ziekenhuis Adrz in Goes plaatst morgen een tent bij de ambulance-ingang. In die tent, die volgende week in gebruik wordt genomen, vindt de eerste diagnose van patiënten plaats.

Aparte afdelingen bij zorginstellingen

Verpleeghuizen, gehandicapteninstellingen en GGZ Emergis richten aparte afdelingen in zodat cliënten met (een vermoeden van) corona in combinatie met hun eigen problematiek kunnen worden verzorgd en begeleid.

Op deze manier kunnen er verspreid over alle zorginstellingen 150 extra verpleegbedden worden georganiseerd. Door de extra zorgcapaciteit kan de druk op huisartsen, ziekenhuizen en thuiszorg verlicht worden en kunnen Zeeuwen in Zeeland blijven voor hun behandeling.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
zeeland zorg vrz opschalen joke gaemers
Deel dit artikel:

Reageren