Vier doden en dertig nieuwe coronabesmettingen in Zeeland

Sinds gisteren zijn vier Zeeuwen overleden aan het coronavirus. Dertig mensen werden de afgelopen 24 uur positief getest. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 224. Het aantal overleden Zeeuwen staat nu op 20.

Corona in Zeeland (foto: Omroep Zeeland)

De nieuwe bevestigde besmette mensen wonen in de gemeenten Goes, Hulst, Kapelle, Middelburg, Noord-Beveland, Sluis, Terneuzen, Tholen en Veere. Op Tholen werd het hoogste aantal nieuwe besmettingen gemeld: 16.

Dat hoge aantal is volgens de GGD Zeeland te verklaren doordat zorgpersoneel eerder getest wordt, en op Tholen veel mensen in de zorg werken, die dus getest zijn.

De GGD Zeeland meldt dat uit onderzoek blijkt drie eerder bevestigde patiënten, twee op Schouwen-Duiveland en één in Vlissingen, niet in die Zeeuwse gemeenten bleken te wonen. Dit is aangepast in de telling.

Landelijk heeft het coronavirus nu zeker 1339 levens geëist in Nederland. Het RIVM meldde vanmiddag 166 nieuwe sterfgevallen.

Kaart

Klik op onderstaande kaart voor de cijfers per gemeente. Ook voor de aantallen in verhouding tot het inwonertal.

Kaart niet te zien? Klik dan op deze link.

42 ziekenhuispatiënten

In de Zeeuwse ziekenhuizen liggen 42 patiënten met een Covid-19-besmetting. In ziekenhuis Adrz in Goes 22 mensen, van wie er tien op de IC worden verpleegd. In ziekenhuis ZorgSaam Terneuzen zijn twintig mensen opgenomen, negen van hen liggen op de IC. Inmiddels zijn er 35 patiënten uit de ziekenhuizen ontslagen. Zij zieken thuis uit in quarantaine.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland corona besmettingen
Deel dit artikel:

Reageren