Kloetinge teleurgesteld, maar begripvol over mislopen promotie

Voor VV Kloetinge zijn de druiven zuur. De koploper in de eerste klasse C van het zaterdagvoetbal wil dolgraag naar de hoofdklasse promoveren, maar moet die droom bewaren voor volgend seizoen. Voetbalbond KNVB besloot dat het amateurvoetbal voor dit seizoen wordt beëindigd en er niemand promoveert of degradeert.

Spelers van Kloetinge na de 1-0 tegen SVL (foto: Omroep Zeeland)

Voorzitter Jan-Kees de Bruine van Kloetinge zit met een katergevoel. "We zijn teleurgesteld. Alle energie die we erin hebben gestoken, is voor niks geweest. Maar laat duidelijk zijn; veiligheid en gezondheid zijn het belangrijkste." De Bruine zegt verder dat hij hoopte op een scenario zoals in België. Daar promoveren de ploegen die nu bovenaan staan.

Kloetinge zit middenin het project 2020. Het doel van dat project is om in de hoofdklasse te spelen. "Dat project schuift nu een jaar op", zegt De Bruine. "Het klopt dat we al spelers hebben gehaald die er vanuit gingen op een hoger niveau dan de eerste klasse te gaan voetballen. Dat gaat nu niet door, maar ik heb van geen enkele speler te horen gekregen dat ze niet meer willen komen.

Terneuzense Boys ontsnapt

Terneuzense Boys zal, tussen haakjes uiteraard, blij zijn met het stopzetten van de competities. De Zeeuws-Vlamingen staan laatste, maar ontsnappen aan degradatie.

Meer over dit onderwerp:
amateurvoetbal vv kloetinge coronavirus
Deel dit artikel:

Reageren