Drie Zeeuwen overleden en 21 besmet met coronavirus sinds gisteren

Sinds de laatste update zijn er in Zeeland drie nieuwe coronadoden en 21 nieuwe besmettingen gemeld. Het gaat om vier inwoners van de gemeente Tholen, drie inwoners van Hulst, Terneuzen en Vlissingen, twee inwoners van Goes, Kapelle en Veere en één inwoner van Sluis en Borsele. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen in Zeeland op 245.

Corona in Zeeland (foto: Omroep Zeeland)

In totaal zijn nu 23 Zeeuwen overleden door de ziekte. In heel Nederland kwamen er de afgelopen 24 uur 148 sterfgevallen bij, meldt het RIVM. Het officiële dodental door het coronavirus staat nu op 1487. Het aantal positieve testen nam met 1026 toe tot 15.723.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat steeds genoemd wordt. Dit komt doordat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Het aantal nieuwe meldingen over ziekenhuisopnamen is met 502 landelijk lager dan donderdag, toen hierover 625 meldingen binnenkwamen. In totaal zijn nu 6286 mensen in ziekenhuizen opgenomen. Hoeveel van hen weer zijn ontslagen, houdt het RIVM niet bij.

Kaart

Klik op onderstaande kaart voor de cijfers per gemeente. Ook voor de aantallen in verhouding tot het inwonertal.

Kaart niet te zien? Klik dan op deze link.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
RIVM meldingen GGD Zeeland corona
Deel dit artikel:

Reageren