Thuiszorg begint met speciaal coronateam

Thuiszorg begint met speciaal coronateam
Thuiszorg begint met speciaal coronateam © Omroep Zeeland
De speciale Corona afdeling in Oostburg. De thuiszorg op Walcheren komt nu ook met speciaal team.
De speciale Corona afdeling in Oostburg. De thuiszorg op Walcheren komt nu ook met speciaal team. © Omroep Zeeland
Ook ouderen bij wie nog niet officieel is vastgesteld dat ze besmet zijn met het het coronavirus, maar wel symptonen vertonen, kunnen een beroep doen op de medewerkers van dit speciale team.

Kans op verspreiding is kleiner

Door de zorg voor cliënten met corona te scheiden van de gewone thuiszorg wordt de kans op de verspreiding van het virus kleiner, is het idee. Ook hopen beide organisaties de cliënten die geen coronabesmetting hebben op deze manier gerust te kunnen stellen.
Een ander voordeel is dat de beschermingsmiddelen, zoals speciale beschermende kleding bijvoorbeeld, efficiënter gebruikt kunnen worden als telkens dezelfde thuiszorgmedewerkers coronapatiënten verzorgen.

Bewondering voor medewerkers

Ruben Leijnse, directeur bij Zorgstroom zegt dat medewerkers van beide organisaties zich vrijwillig hebben aangemeld om deel uit te maken van het coronateam. In het radioprogramma Zeeland Komt Thuis sprak hij vanavond zijn bewondering uit voor die medewerkers.
Volgens Leijnse is samenwerking in dit geval de beste optie. "We proberen op Walcheren iedereen bedienen. Dat betekent dat we aardig wat mensen nodig hebben. Dan is het nuttig om samen te werken."

Langer thuis

Door deze manier van werken hopen de twee thuiszorgorganisaties dat mensen thuis kunnen worden verzorgd en dat de druk op ziekenhuizen niet verder toeneemt.
Het coronateam levert zorg op Walcheren, maar kan eventueel ook coronapatiënten van andere zorgaanbieders overnemen. Het is de bedoeling dat het team aanstaande maandag begint.