Even geen corona: dit was deze vrijdag ook in het Zeeuwse nieuws

Het coronavirus beheerst het wereldwijde nieuws. Natuurlijk gebeuren er ook nog andere dingen. Dit was op deze vrijdag ook in het Zeeuwse nieuws.

Vluchtelingen trappen in misleidende verkoopacties

Agressieve verkopers aan de deur met een superaanbieding, een mailtje waarin lijkt alsof je de hoofdprijs hebt gewonnen... Behalve ouderen gaan vluchtelingen snel in op dit soort praktijken. Vluchtelingenwerk de Bevelanden probeert dat te voorkomen.

Vluchtelingen steeds vaker de dupe van misleidende verkoopacties (foto: Omroep Zeeland)

Hij laat nuchtere mensen en een mooie omgeving achter, maar krijgt er hetzelfde voor terug. Volgens de nieuwe burgemeester van Schouwen-Duiveland, Jack van der Hoek, hoeft hij niet veel te missen nu hij Noord-Holland inruilt voor het Zeeuwse eiland.

"Gevoel is denk ik de basis. Als je geen liefde hebt voor het eiland, zul je een slechte burgemeester zijn." Van der Hoek komt al regelmatig op Schouwen-Duiveland. "We rijden heel vaak in het weekend naar Zeeland, dat is onze rustplek."

Lees ook:

De Middelburgse zanger en verteller Broeder Dieleman heeft een nieuwe single uitgebracht. Het lied heet Jakobsladder en staat op het komende album De Liefde Is De Eerste Wet dat op 29 mei verschijnt.

In de bijbehorende videoclip is Dieleman aan het werk te zien in zijn atelier. Daarin verwijst hij naar de Zeeuwse volkskunstenaar Jan de Prentenknipper.

Onbekenden hebben afgelopen nacht ingebroken in een apotheek aan de Vliethof in Tholen. Ze vernielden een deur, doorzochten de kasten maar gingen er uiteindelijk vandoor met een lege geldla.

Hittebestendige ruimtevaartcapsule

Drie Technasiumleerlingen van het Goese Lyceum zijn er in geslaagd een hittebestendige ruimtevaartcapsule te ontwikkelen. Ze deden mee aan een wedstrijd en wonnen. De wedstrijd heeft als doel heeft om een plastic zak op te ruimen, die op de maan ligt.

Merlijn, Arco en Tim tijdens de presentatie van hun ruimtecapsule (foto: stichting Intergalactic Environmentalists)

Meer over dit onderwerp:
geen corona
Deel dit artikel:

Reageren