Zeeland blijft ook op een zonnige zaterdag thuis

Zeeland blijft ook op een zonnige zaterdag thuis
Zeeland blijft ook op een zonnige zaterdag thuis © Omroep Zeeland
Zeeland blijft ook op een zonnige zaterdag thuis
Alleen Jan en Maurits waren op de motor vanuit Zuid-Holland naar Zeeland getrokken voor een dagje Zeeland. "We hadden het al lang op de planning staan en met voldoende afstand moet het lukken." Ze waren bijna de enige niet Vlissingers die de Boulevard hadden uitgekozen als einddoel.

Dranghekken staan klaar

De Veiligheidsregio en gemeenten hadden niet alleen de Zeeuwen, maar ook Duitsers en Belgen op het hart gedrukt om maar niet een dagje een dagje naar hier te komen. Dranghekken stonden klaar bij parkeerplaatsen, de politie Zeeland West-Brabant deed een testvlucht met een drone om mensenmassa's in de gaten te houden.
Politie maakt een testvlucht met een drone
Politie maakt een testvlucht met een drone © Omroep Zeeland
"Ik vind het een groot compliment voor iedereen die zich zo netjes aan de regels houden", zegt een mevrouw die een rondje wandelt langs het Nollestrand. Ze is onder de indruk van het anders zo drukke Vlissingen.
Daar sluit Jan Lonink, voorzitter van de Veiligheidsregio in Zeeland zich bij aan. "Zeeuwen hebben zich uitstekend aan de oproep gehouden. Ik hoop dat we het gedrag van vandaag kunnen vasthouden."

Morgen 22 graden

Ook de komende weken wordt er streng gecontroleerd en eventueel ingesprongen als dat nodig is. Morgen de volgende test, een zondag met weersvoorspellingen van maximaal 22 graden.