Zeeland trekt de polder in en bootcampt op het balkon

Zeeland houdt zich weg van de toeristische plekken. Toch gingen mensen er op deze zonnige zondag er her en der tussenuit. Een enkeling haalde de oldtimer uit de schuur, of ging met de fiets op pad. In 's-Heerenhoek werden ouderen getrakteerd op een balkonbootcamp.

De bloesem van de appelbomen staat op sommige plekken in bloei. Voor veel fietsers het moment om door de Bevelanden te rijden. Er waren best wat koppeltjes op uit, maar het was relatief rustig.

Met de camper erop uit

Bij de haven van Hoedekenskerke staat de camper van Jos en Carla uit Bergen op Zoom. Zij zijn toch op pad gegaan ondanks het advies om thuis te blijven. "Ik heb jaren gewerkt aan deze camper en 1 april 2020 zou die klaar moeten zijn. Dat is gelukt, dus we proberen hem voor een dagje uit", zegt Jan.

Het koppel heeft expres een rustig plekje opgezocht in Zeeland en zijn daarom niet naar de Zeeuwse kust gereden. Het is relatief rustig op de Bevelanden waar de meeste passanten op de fiets voorbij trekken.

Balkonbootcamp in 's-Heerenhoek (foto: Omroep Zeeland)

In 's-Heerenhoek was het vanmorgen een stuk luidruchtiger. Voor Zorgcentrum Theresiahof stonden Marlies en Elly in knalgele outfit voor het centrum. Ze draaiden Nederlandstalige muziek, waarop de ouderen op hun balkon, mee konden dansen.

De zussen wilden de ouderen van het dorp die binnen moeten blijven, een hart onder de riem steken. De helft van de balkonnetjes was gevuld en die er waren deden fanatiek mee met deze ludieke balkonbootcamp.

Meer over dit onderwerp:
Hoedekenskerke 's-Heerenhoek Corona
Deel dit artikel:

Reageren