Goesenaren enthousiast over nieuwe spoortunnel

Enthousiaste reacties op nieuwe spooronderdoorgang in Goes
Eigenlijk zou de Terwellegang, want zo heet de weg onder het spoor, groots worden geopend. Dat ging niet door wegens het coronavirus. Projectmanager Victor de Vries, die al jaren bezig met dit project, kan zich erbij neerleggen: "Tuurlijk is het voor ons team jammer, maar het staat in schril contrast met de werkelijkheid."
Met zijn team is hij twee jaar aan het bouwen geweest en nog veel langer aan het voorbereiden. Dat Goesenaren zo trots en blij zijn met de nieuwe snelle passage tussen het centrum en Goes-Zuid brengt een glimlach op het gezicht bij De Vries: "Dat is heel fijn om te horen."

Niet meer wachten

De nieuwe tunnel, officieel een spooronderdoorgang, maakt een eind aan het lange wachten voor auto's, fietsers en voetgangers. Want wanneer de spoorbomen bovengronds omlaag gingen, stonden omliggende kruisingen snel vol. Tien minuten wachten was geen uitzondering.
Verkeer door de spoortunnel in Goes
Verkeer door de spoortunnel in Goes © Omroep Zeeland
Voor de regelmatige gebruikers van de spoorwegovergang is het dan ook een mooi moment. "Je stond zo vaak vast hier en daardoor werd het ook voor fietsers en voetgangers vaak gevaarlijk," zegt een vrouw die even is komen kijken.

Goese kunst

Ook de kunst op de betonnen wand van de tunnel valt op. Daarop staan markante gebouwen uit de omgeving in reliëf afgebeeld, die vooral bij een stralende zon goed te zien zijn. Het is bedacht en gemaakt door de Goese kunstenaar George Schade.
Nog niet alles is klaar. Het busstation moet nog worden aangepakt, het plein aan de zuidkant van het station moet nog helemaal worden aangelegd en ook het groen wordt nog geplaatst. De komende maanden dus nog volop werkzaamheden. Maar het belangrijkste, de spoortunnel, is klaar en dat leverde vandaag veel tevreden Goesenaren op.