Zeeuwen gaan meer waterschapsbelasting betalen

Zeeuwen gaan meer waterschapsbelasting betalen
Zeeuwen gaan meer waterschapsbelasting betalen © Omroep Zeeland
"Dat komt toch wel doordat het dagelijks bestuur dit keer met iedereen uitvoerig heeft gesproken", legt Kris Reijnierse van de PvdA uit. "Ook wij hebben ons zegje kunnen doen." Dat betekent niet dat haar partij het met alles eens is. "De lastenverhoging voor de Zeeuwen bovenop de inflatie vinden wij te ver gaan, maar met de rest zijn we akkoord."
Vlag van het waterschap
Vlag van het waterschap © Omroep Zeeland
Kritischer is Water Natuurlijk, bij monde van Kees Polderman. Die partij stemde als enige tegen het akkoord. "Laat ik duidelijk zijn dat we erg tevreden zijn met de meeste punten uit het akkoord, maar wij vinden dat de ambities van de plannen wat tegenvallen. Omdat het erg algemeen blijft. Daarnaast is er weinig geld om überhaupt veel te gaan doen. Het dagelijks bestuur zou veel meer moeten kijken naar subsidies en dergelijke."

Kosten omhoog

Volgens dijkgraaf Toine Poppelaars gaat dat ook gebeuren. "We zullen kritisch moeten kijken naar de geldstromen en naar de mogelijkheden om geldpotjes te vinden." Dat de inwoners van Zeeland ook meer waterschapslasten zullen moeten gaan betalen, naar verwachting één à twee procent bovenop de inflatie, vindt Poppelaars te verdedigen. "Als je kijkt naar andere waterschappen stijgen de Zeeuwse lasten veel minder, dus daar zijn we tevreden mee. We moeten ook wel, gezien de extra taken voor klimaat en energie. Wat prettig is, is dat de uitgezette koers door ons heel breed gedragen wordt. En daar hebben we veel energie en tijd in gestoken."
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>