Ook noodhulp voor de recreatiesector

Lege plek in de jachthaven van Breskens
Lege plek in de jachthaven van Breskens © Omroep Zeeland
HISWA-RECRON heeft er de laatste tijd sterk bij het kabinet op aangedrongen om bedrijven als zeil- en surfscholen, jachthavens, kampeerterreinen en verhuurders van vakantiehuisjes in aanmerking te laten komen voor steun. Deze bedrijven hebben al harde klappen gekregen. Met de noodhulp kunnen ze hun vaste lasten, zoals bijvoorbeeld de huur van een bedrijfspand, betalen.

Nog steeds veel vragen

"Het helpt zeker," zegt Marieke Braber-Schot, eigenaar van een Vakantiepark Zonnedorp op Schouwen-Duiveland en voorzitter van de RECRON op het eiland, "omdat we dan ook bij de lijst bedrijven horen die zwaar getroffen worden. Maar het is voor velen een druppel op de gloeiende plaat."
Leegte op vakantiepark Zonnedorp.
Leegte op vakantiepark Zonnedorp. © Omroep Zeeland
Als ondernemer heeft ze nog steeds veel vragen, bijvoorbeeld over de anderhalve meter economie - 'daar zijn we nu protocollen voor aan het schrijven' - en rond de verhuur van vaste plaatsen en seizoensplaatsen.

En nu de toekomst

Nog niet alle recreatiebedrijven komen in aanmerking voor de financiële steun. Volgens directeur Geert Dijks van HIWSA-RECRON wordt er nog gewerkt om dat zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. Daarnaast richt HISWA-RECRON zich op de toekomst. "Wij doen er alles aan om Nederland Vakantieland te laten voortbestaan. Onze fraaie sector verdient dat."