Kloetinge doet verzoek om alsnog te kunnen promoveren

Hoewel alle amateurvoetbalcompetities al een paar weken geleden zijn afgebroken hoopt Kloetinge toch nog te promoveren naar de hoofdklasse. De club heeft daarvoor een verzoek ingediend bij de KNVB.

Spelers van Kloetinge na de 1-0 tegen SVL (foto: Omroep Zeeland)

De KNVB besloot op 31 maart vanwege de coronamaatregelen om alle competities stil te leggen. Ook werd duidelijk dat er geen eindstanden zouden komen, dus ook kampioenen, promoties of degradaties. Maar dat betekent niet dat in het nieuwe seizoen alles precies hetzelfde zal zijn als dit seizoen.

In een brief die de KNVB vandaag heeft gestuurd aan alle clubs staat dat door fusies, wijzigingen van wedstrijddagen en het verdwijnen van clubs in verschillende competities een aantal plaatsen zijn vrijgekomen. Clubs die daarvoor in aanmerking willen komen kunnen dat tot 1 juni melden bij de bond.

Nu afwachten

Kloetinge wil dolgraag naar de hoofdklasse en heeft al zo'n verzoek ingediend. De club moet nu afwachten. Het is onduidelijk wat er gebeurt als er meer gegadigden zijn dan plaatsen. De KNVB schrijft: "Wanneer alle verzoeken binnen zijn, zal de directie van het amateurvoetbal alles gaan behandelen."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
voetbal kloetinge knvb promotie
Deel dit artikel:

Reageren