Coalitiepartijen: steun ook de strandtenten en campings

Als het aan VVD, CDA en D66 in de Tweede Kamer ligt, krijgen seizoensbedrijven die nu niet of nauwelijks gebruik kunnen maken van de noodmaatregelen rond het coronavirus ook steun van het kabinet.

Strandpaviljoen bij Valkenisse in januari (foto: Lena Schreijenberg)

Seizoensbedrijven als strandpaviljoens en campings maken nu nauwelijks aanspraak op steun, omdat de regeling wordt berekend op basis van de loonkosten in januari. Dat is bepaald om fraude tegen te gaan.

Niet gunstig

Voor die bedrijven pakt dat niet gunstig uit, omdat er in januari niet op volle toeren gedraaid wordt, zoals ze dat wel in deze periode zouden doen. Een campingeigenaar of een strandtenthouder heeft dan dus ook geen of weinig mensen in dienst.

Ook cultuur, festivals en evenementen

In een debat met minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken vragen de coalitiepartijen aandacht voor gezonde seizoensbedrijven die nu in de problemen komen. Kamerlid Steven van Weyenberg (D66) ziet dat het seizoenswerk klem zit en wil dat de minister daar ook naar kijkt. "Dat geldt voor zaken als de horeca, de sierteelt, vakantieparken, maar denk ook aan de cultuur, festivals en evenementen."

Meer over dit onderwerp:
corona
Deel dit artikel:

Reageren