Nieuw gevaar bedreigt verzakte woning aan N57

SEROOSKERKE - Aannemer Strukton, die de aanleg van de nieuwe N57 uitvoert, wil beginnen met het wegpompen van grondwater uit de bouwput voor het huis van de familie Staal. Dat zou de finaleklap voor de woning kunnen betekenen. Een nulmeting, in opdracht van de rechter, moet ervoor zorgen dat alle schade vanaf nu wordt bijgehouden. Zodat uiteindelijk kan worden bepaald of de aannemer verantwoordelijk gesteld kan worden voor de schade en die aan de familie Staal moet vergoeden.
Het vertrouwen in een goede afloop is Barry Staal inmiddels zo goed als kwijt. In alle maanden dat de situatie speelt is er door niemand van de tegenpartij contact gezocht met de familie die in feite op straat kwam te staan, toen hun huis door de verzakking onbewoonbaar verklaard werd. Uiteindelijk heeft de advocaat van de familie een en ander weer in gang gezet, maar de hele situatie vreet aan Barry Staal.
Luister naar het gesprek dat verslaggever Lianne Kooiman met hem had:
Een woordvoerder van de aannemer meldt dat het bedrijf niet wil reageren voor de microfoon; omdat ze de communicatie liever met meneer Staal zelf voert.