Een persoon overleden aan corona en twee nieuwe ziekenhuisopnamen

In de gemeente Veere is één persoon overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Daarmee komt het totaal aantal aan Covid-19 overleden personen op vijftig.

Corona in Zeeland (foto: Omroep Zeeland)

In de provincie zijn er twee personen opgenomen in het ziekenhuis omdat zij het coronavirus onder de leden hebben. Beide komen uit de gemeente Terneuzen.

Het aantal besmettingen in Zeeland stijgt met veertien personen. Tot nu toe zijn er 554 geregistreerde besmette personen.

Kaart

Op onderstaande kaart wordt met de omvang van de rode bollen het aantal ziekenhuisopnamen getoond. Ga met de muis over de kaart voor de details per gemeente. Je kunt dan ook het aantal overlijdens zien.

Kaart niet te zien? Klik dan op deze link.

Eenzaamheid is voor ouderen een reden om zich aan te melden voor het zorgproject (foto: Verpleegcollectief)

Verpleeghuizen

Sinds vorige week worden door de verschillende instellingen de cijfers vanuit de Zeeuwse verpleeghuizen naar buiten gebracht. In de afgelopen week overleden er vier personen. Het gaat om twee sterfgevallen in de gemeente Tholen en twee overlijdens in de gemeente Vlissingen.

Er werden elf mensen positief getest op corona. Die mensen wonen verspreid over de gemeenten Goes (vier), Tholen (drie), Vlissingen (drie) en Middelburg (één).

In vier Zeeuwse gemeenten werden er nog geen mensen in verpleeghuizen getroffen door het coronavirus. Dat zijn Borsele, Kapelle, Noord-Beveland en Veere.

Tien ouderen hersteld

Tien mensen in de verpleeghuizen zijn inmiddels hersteld. Van de zeven ouderen die in Reimerswaal besmet waren, is niemand overleden en zijn zes ouderen inmiddels hersteld.

Overzicht per gemeente

gemeente besmettingen doden herstelden
Schouwen-Duiveland 1 0 1
Tholen 31 (+3) 6 (+2) 2 (+2)
Noord-Beveland 0 0 0
Veere 0 0 0
Middelburg 3 (+1) 1 0
Vlissingen 6 (+3) 3 3
Goes 35 (+4) 11 5 (+5)
Borsele 0 0 0
Kapelle 0 0 0
Reimerswaal 2 (-5) 1 1 (-6)
Hulst 2 1 1
Terneuzen 4 1 2 (+2)
Sluis 1 0 1

Bekijk ook de ontwikkeling per dag op de Omroep Zeeland Coronapagina.

Meer over dit onderwerp:
corona
Deel dit artikel:

Reageren