Provincie eist opheldering IC ziekenhuis Vlissingen

GOES - Hij wil dat de Raad van Bestuur en de voorzitter van de medische staf volgende week uitleg geven over wat er aan de hand is.
Basis IC Van Heukelom is in alle gesprekken met het ziekenhuis altijd verteld dat er een basis intensive care zou blijven in Vlissingen. Hij is geschrokken van het nieuws dat er geen IC komt in het ziekenhuis in Vlissingen. De afdeling is van groot belang voor de zorg op Walcheren, zegt van Heukelom.
Klaverblad Patiëntenvereniging Het Klaverblad twijfelt aan de eerlijkheid van Pieter Vierhout, directeur van het Admiraal de Ruyterziekenhuis in Vlissingen en Goes. Volgens het Klaverblad heeft Vierhout in alle gesprekken over de fusie tussen de ziekenhuizen in Goes en Vlissingen altijd gezegd dat er in Vlissingen een basis Intensive Care-afdeling - een zogenoemde Level 1 IC - zou blijven. Nu blijkt dat dit niet zo is. En daar kijkt Klaverblad-directeur Ad van de Kreeke heel erg van op:
Het Klaverblad zegt overigens wel goede ervaringen met de opvolger van ziekenhuis-directeur Pieter Vierhout, Huibert van Eck, te hebben.
Kamervragen De fractie van GroenLinks heeft in de Tweede Kamer vragen gesteld over de IC in Vlissingen. GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman maakt zich zorgen over de toegankelijkheid van de ziekenhuiszorg in Zeeland. Volgens Voortman moet de minister van Volksgezondheid opheldering geven.
ADRZ Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis zegt dat de verwarring komt door een definitiekwestie, zegt Lid van de Raad van bestuur Huibert van Eck.