Stoelen theater Ritthem te koop, Bert Visscher kocht de eerste

Stoelen theater Ritthem te koop, Bert Visscher kocht de eerste
Stoelen theater Ritthem te koop, Bert Visscher kocht de eerste © Omroep Zeeland
Stoelen theater Ritthem te koop, Bert Visscher kocht de eerste
De oude stoelen van het theater staan er sinds de jaren '80. "Toen kochten we ze over van Tivoli in Utrecht", aldus Peter de Neef, eigenaar van het theater. "Ze hebben decennialang dienst gedaan, maar je kun nu merken dat ze op hun end beginnen te raken. Ze rafelen wat, de leuningen breken af. Dat komt ook doordat we ze veel op- en afstapelen."
De oude stoelen van theater De Verwachting zijn op
De oude stoelen van theater De Verwachting zijn op © Omroep Zeeland
Om de nieuwe stoelen te bekostigen zijn subsidies aangevraagd. "Die hebben we ook gekregen," aldus Christen Klapwijk van Stichting Ons Dorpsleven Ritthem. "Maar het is nog niet genoeg. De mensen zeggen dat ze altijd zo lekker zitten in dit theater, dus kunnen ze nu zelf actief bijdragen om de nieuwe stoelen te bekostigen."
De eerste stoelen zijn al gesponsord. Cabaretier Bert Visscher was er als de kippen bij.

Bert Visscher roept mensen op een stoel te kopen

Kun je dan ook een plekje naast de bekende cabaretier uitzoeken als je een stoel sponsort? "Nee, dat kan niet in zo'n klein theater. Maar voor de 250 euro sponsorgeld komen er wel hoezen met geborduurde namen erop." En de cabaretier zegt op de video op YouTube ook dat hij graag privé naar voorstellingen in Ritthem komt kijken, dus wie weet..
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>